συμβόλαιο χωρίς ατού

PaixeBridge.com

> Υποδοχή

Τόσο Bridge !

λεβέ


Συμβουλές και τεχνάσματα στο Bridge


Σηματοδότηση στις πλειοδοσίες

Η σηματοδότηση είναι περισσότερο μια τεχνική παιξίματος παρά κανόνας. Το λογισμικό παίζει και ερμηνεύει όλες τις συμφωνίες και τη σηματοδότηση που παρουσιάζεται εδώ. Πολύ ευρύ για μια περιγραφή σε λίγες γραμμές. Για όλες τις συμφωνίες, από τις πιο απλές έως τις πιο πολύπλοκες, υπάρχει αυτόματη προειδοποίηση από το λογισμικό, καθώς διεξάγονται οι αγορές. Με εξηγήσεις επιπλέον που είναι πολύ χρήσιμες για τους αρχάριους αλλά και για τους πιο προχωρημένους που μπορούν να εξελίσσονται επ' αόριστον.
Κρατήσαμε το γαλλικό πρότυπο που βασίζεται στην 5φυλλη μαζέρ ως σύστημα βάσης. Πρόκειται για το πιο γνωστό πρότυπο και αυτό που παίζεται περισσότερο στον κόσμο σήμερα. Οι πιο συνηθισμένες συμφωνίες είναι:
5φυλλο μαζέρ, 1ΧΑ 15-17H, 2ΧΑ 20-21H, 2καρό forcing de manche, 2σπαθί fort indéterminé, 2κούπα et 2μπαστούνι faible, Stayman, Blackwood 30-41, Cue-bid, Relais, Texas μαζέρ και μινέρ, Chassé-Croisé, Splinter, Roudi, Truscott, Lebensohl, Canapé, Ping-pong, 3ΧΑ Gambling, Michael précisé.

Σηματοδότηση του παιχνιδιού χαρτιών

* αυστηρά ζυγό-μονό
* τέταρτη της μακράς σε συμβόλαια χωρίς ατού στην έναρξη
* κεφαλή κλασσικής ακολουθίας
* κλήση με μεγάλα χαρτιά και άρνηση με μικρά, όποια και εάν είναι η φύση του συμβολαίου
* σε περίπτωση άρνησης, επίσης, άμεση κλήση του χρώματος

Λίγη στρατηγική

Κατά προτεραιότητα, ξεκινήστε το χρώμα που δηλώθηκε από τον συμπαίκτη σας ή τις ακολουθίες των φιγούρων ARD ή RDV κλπ. Με Ατού: ξεκινήστε με ένα SINGLETON (μοναδικό χαρτί στο χρώμα) εκτός του ατού.
Το παιχνίδι με τον μορ: μετρήστε τις λεβέ σας ανά χρώμα. Εάν σας λείπουν λεβέ, απελευθερώστε.
Για να απελευθερώσετε ένα χρώμα, μπορείτε:
* να παίξετε τα δυνατά χαρτιά σας στο χρώμα για να οδηγήσετε σε πτώση τις μεγάλες αντίπαλες φιγούρες,
* να προσπαθήσετε ένα αδιέξοδο, δηλαδή, προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε μια λεβέ με μια φιγούρα σε μία στις δύο πιθανότητες,
* κόψτε το εν λόγω χρώμα με τα ατού του μορ. Το ABC σε άμυνα: παίξτε πάλι στο χρώμα του συμπαίκτη, καλέστε με ένα μεγάλο χαρτί εάν σας αρέσει το χρώμα, ή αρνηθείτε με ένα μικρό.


επιστροφή στην περίληψη