συμβόλαιο χωρίς ατού

PaixeBridge.com

> Υποδοχή

Τόσο Bridge !

Κανόνας του παιχνιδιού του bridge

Ι) Το ελάχιστο που θα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε το πρώτο σας χέρι


ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:
Θα πρέπει να δεσμευτείτε σχετικά με την σύναψη ενός συμβολαίου. Υπάρχουν τέσσερις παίκτες. Εσείς (πάντα στον Νότο) και οι άλλοι 3 που εξομοιώνονται από τον υπολογιστή.
Μια ομάδα Βοράς-Νότος έναντι μιας ομάδας Ανατολή-Δύση.

Μοίρασμα των χαρτιών

Μοιράζονται 13 χαρτιά ανά παίκτη, δηλαδή, 52 χαρτιά συνολικά.

Σειρά και αξία των χαρτιών

Για κάθε χρώμα: ʼσσος Ρήγας Ντάμα Βαλές 10 9 8 7 6 5 4 3 2.
Τα χρώματα έχουν την ακόλουθη αύξουσα σειρά: σπαθί καρό κούπα μπαστούνι, χωρίς ατού. Δεν μετριούνται οι πόντοι αλλά ο αριθμός των λεβέ ανά παρτίδα: Υπάρχουν 13 πιθανά λεβέ που μπορούν να κατανεμηθούν μεταξύ των 2 ομάδων.

Οι πλειοδοσίες

Ο λόγος είναι στον κρουπιέρη (το άτομο που κάνει την μοιρασιά και επιλέγεται τυχαία από το λογισμικό). Είτε πάει "ΠΑΣΟ" είτε δηλώνει. Σε αυτή την περίπτωση, η πλειοδοσία του θα πρέπει να είναι υψηλότερη από την προηγούμενη πλειοδοσία. Στη συνέχεια, ο λόγος δίνεται στον διπλανό παίκτη κ.ο.κ. Η τελευταία πλειοδοσία αποτελεί το συμβόλαιο προς εκτέλεση. Επομένως, απαιτείται ο προσδιορισμός της συνολικής δύναμης των χαρτιών ενός στρατοπέδου. Αυτή η δύναμη επιτρέπει την δέσμευση στην πραγματοποίηση κάποιου αριθμού λεβέ με ατού ή χωρίς. Για την αγορά, διαθέτουμε 4 χρώματα (μπαστούνι κούπα καρό σπαθί) και χωρίς ατού (που σημαίνει ότι κανένα από τα 4 χρώματα δεν ιεραρχείται υψηλότερα από τα άλλα, δεν μπορούμε επομένως να κόψουμε). Δεν μιλάμε για τις πρώτες 6 λεβέ. Οι πλειοδοσίες διασπείρονται από 1σπαθί, 1καρό, 1κούπα, 1μπαστούνι, 1ΧA, 2σπαθί έως 7ΧΑ.

- λέγοντας 1 χωρίς ατού (ΧΑ) σημαίνει ότι δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον 7 λεβέ (6+1).
- λέγοντας 4 μπαστούνι (4μπαστούνι) σημαίνει ότι δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον 10 λεβέ (6+4).
- λέγοντας 7 χωρίς ατού (ΧΑ) σημαίνει ότι δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε τουλάχιστον 13 λεβέ.

Σλεμ: ένα συμβόλαιο επιπέδου 6 (μικρό σλεμ) ή 7 (μεγάλο σλεμ).

Κοντρ (Χ) και Σιρκόντρ (ΧΧ)

ΚΟΝΤΡ: πρόκληση με την οποία ένα στρατόπεδο δεσμεύεται να οδηγήσει σε κατάρρευση το συμβόλαιο που έχει επιλεγεί από το άλλο στρατόπεδο. Συνέπεια: εάν αποτύχει το συμβόλαιο, η αξία της αποτυχίας είναι πιο ισχυρή. Εάν το συμβόλαιο επιτύχει, η αξία της επιτυχίας αυξάνει. ΣΙΡΚΟΝΤΡ: όπλο που χρησιμοποιείται από το στρατόπεδο που δέχθηκε το κοντρ εάν πιστεύει ότι θα πραγματοποιήσει το συμβόλαιο. Την στιγμή εκείνη, η επιτυχία ή η αποτυχία είναι ακόμα ισχυρότερα. Τα ΚΟΝΤΡ και ΣΙΡΚΟΝΤΡ δεν μπλοκάρουν. Εάν το επιθυμούν οι παίκτες, μια υψηλότερη πλειοδοσία αφαιρεί ο κοντρ.

Ιδιαιτερότητα

Το χρώμα του συμβολαίου καθορίζει το ατού (δηλαδή 4κούπα = 10 λεβέ με ατού κούπα). Ο δηλώσας είναι ο παίκτης που αγόρασε πρώτος το χρώμα του συμβολαίου που παίχθηκε από το στρατόπεδό του. Για την έναρξη του παιχνιδιού, ο παίκτης στα αριστερά του δηλούντα τοποθετεί ένα χαρτί στο τραπέζι (ξεκινάει). Ο συμπαίκτης του δηλούντα καλείται μορ (νεκρός). Απλώνει το παιχνίδι του στο τραπέζι μετά την έναρξη.

Φορά περιστροφής

στην κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού

Ποιος ξεκινάει;

Ο παίκτης που βρίσκεται πριν από τον μορ.

Οι Λεβέ

καθένας παίζει με τη σειρά του. Οι παίκτες υποχρεούνται να παρέχουν στο χρώμα που ζητείται (εάν το έχουν). Το πιο δυνατό χαρτί κερδίζει τον γύρο, στην περίπτωση της κούπας, το ατού είναι ισχυρότερο. Δεν υπάρχει υποχρέωση να ακολουθήσει ή να κόψει το χρώμα που ζητείται. Εάν δεν έχουμε το χρώμα που ζητείται, μπορούμε να το απορρίψουμε (να παρέχουμε ένα άλλο χρώμα) ή να κόψουμε (με ατού) εάν το επιθυμούμε. Χωρίς ατού δεν μπορούμε να κόψουμε. Κάθε παίκτης παρέχει με τη σειρά του ένα χαρτί. Η λεβέ αποτελείται από 4 χαρτιά στο τραπέζι και κερδίζεται από τον παίκτη που παρέχει το πιο ισχυρό χαρτί. Αυτός ο παίκτης παίζει ξανά για την επόμενη λεβέ.

Μπόνους

Η τρωτότητα καθορίζεται πριν από κάθε χέρι: μια ευάλωτη ομάδα (που συμβολίζεται με 2 μικρά κόκκινα τρίγωνα) θα έχει υψηλότερο μπόνους για την υλοποίηση του συμβολαίου, ή μεγαλύτερη ποινή σε περίπτωση αποτυχίας. Μια ομάδα που δεν είναι ευάλωτη συμβολίζεται με 2 μικρά πράσινα τρίγωνα.

ΙΙ) Για να τελειοποιηθείτε

Εφεξής, θα μπορέσετε να σημειώσετε πρόοδο πολύ γρήγορα, διαθέτετε αρκετά στοιχεία για να παίξετε. Το λογισμικό σας καθοδηγεί αυτόματα στο σωστό δρόμο. Θα ανακαλύψετε, σταδιακά, τα λεπτά σημεία του παιχνιδιού παίζοντας τα πρώτα τουρνουά σας.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ, Ο ΔΗΛΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ

6 λεβέ + την αξία του συμβολαίου. Παράδειγμα: 3μπαστούνι = 9 λεβέ με ατού μπαστούνι.

Η Μάρκα

υπολογίζεται από το λογισμικό αλλά είναι σημαντικό να την γνωρίζετε έτσι ώστε να καθορίσετε την στρατηγική σας 140 πιθανά συμβόλαια από 1 έως 7ΧΑ που δέχθηκε σιρκόντρ. Ορισμένα παραδείγματα: 1σπαθί = 70, 3κούπα = 140, 4μπαστούνι = 420, 5καρό = 400, 6σπαθί = 920, 6κούπα = 980, 3ΧA = 400 - 4μπαστούνι δέχθηκε κοντρ = 590 Μία λεβέ αποτυχίας ισοδυναμεί με 50 έως 300 πόντους, ανάλογα με το κοντρ και την τρωτότητα.

Το τουρνουά

Καθορίζεται σε 4 διπλά χέρια και έτσι το σκορ σας είναι η διαφορά μεταξύ του αποτελέσματός σας και εκείνο κάποιου άλλου ατόμου που έπαιξε τη μοιρασιά με τα ίδια χαρτιά πριν από εσάς. Αυτό το σύστημα επιτρέπει να γίνεται πιο ζωντανή η εξέλιξη της παρτίδας επειδή το σκορ σας συγκρίνεται με εκείνο ενός άλλου πραγματικού παίκτη.

Αξιολογήστε το παιχνίδι σας

Οι φιγούρες (Η) έχουν τις εξής αξίες: ʼσος = 4, Ρήγας = 3, Ντάμα = 2, Βαλές = 1.
Τα ανοίγματα γίνονται από τους 12 πόντους.
ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: ελέγξτε εάν έχετε 5 χαρτιά με κούπα ή 5 χαρτιά με μπαστούνι: εάν ναι, ανοίξτε με ένα 1κούπα ή ένα 1μπαστούνι, πρόκειται για την ΠΕΝΤΦΥΛΛΗ ΜΑΖΕΡ, εάν όχι, ανοίξτε με 1 ΧΑ με 15-18 πόντους H, χωρίς μακρύ χρώμα. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε με 1κούπα ή 1μπαστούνι, ούτε με 2ΧΑ, ανοίξτε με 1σπαθί ή 1καρό. Χρώματα μαζέρ: κούπα μπαστούνι / Χρώματα μινέρ: σπαθί καρό. Απαντήσεις: απαντήστε από τους 5-6 πόντους. ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: βρείτε 8 χαρτιά με κούπα ή 8 χαρτιά με μπαστούνι στο στρατόπεδό σας (5+3 ή 4+4, 6+3 …). Από 20 έως 22 πόντους Η στο στρατόπεδο, θεωρητικά υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης 7 λεβέ, από 23 έως 24 πόντους 8 λεβέ, 25 έως 26 πόντους 9 λεβέ, 27 έως 29 πόντους 10 λεβέ, 30 έως 32 πόντους 8 λεβέ, 33 έως 36 πόντους 12 λεβέ και τέλος παραπάνω από 37 πόντους 13 λεβέ.


επιστροφή στην περίληψη